söndag 21 juli 2024

Dag 29, 28M

 ”Hängde på Låset i Berg”

Vi tog första slussningen ner för trappan Carl Johan klockan 9 och redan då på morgonen är det folksamling vid detta evenemang


Det packades ihop flera båtar och blev trång så nu kom första kraschen, ett par i en trålare som inte hade koll på sina snören så deras badbrygga for in i vår skrovsida med en smäll.

När vi kom ner i Roxen så ökade vi takten lite och kom ifrån det gänget i förhoppning att få slussa själva men ack så fel.

Vi kom ifatt en tysk med en Hanse 418 som var ganska ny men skadad överalt, å vad händer han ligger på tvären på väntbryggan, på tvären i slussen och skrovsidan mot slusskanten och det tar ca 15-20 minuter för dom att lägga till innan vi får komma in.


Vi pratar med slussvakten och vid nästa sluss släppte dom in oss själva så vi fick en egen räkmacka hela vägen ner till Söderköping där vi nu är.



Här på bryggan möttes vi av mottagnings kommittén bestående av Anders och Annika som hade reserverat ett bord vi kajkanten i skuggan och det kändes helt underbart efter 19 slussar och 9 broar och gassande solsken hela dagen
Det blev middag och en härlig avslutning på dagen.















3 kommentarer:

  1. Hur gick det med Er båt ?

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! Trevligt sällskap ni fick👋🏼🤗

    SvaraRadera
  3. Vi fick ett litet jack i hörnet mot akterspegeln

    SvaraRadera