lördag 29 juni 2024

Dag 8 & 9, 28M

Idag gick den fortsatta färden söderut och vi landade i Kalmar


 Ölandsbron är fortfarande väldigt pampig


Bästa platsen mitt i stan längst in



Dag 7, 31M

 Vi fick ett ryck och lämnade Byxelkrok tidigt i ottan för att slippa ett kommande oväder

Och anlände därmed Borgholm tidigt på förmiddagen (9.15) ovädret kom senare än tänkt så det blev en helt ok men varm och kvav dag med en långpromenad på prinsessa och prins Estelle och Alexanders stigar runt Soliden




Senare på eftermiddagen fick vi besök av Ylva som är en gammal klasskompis från tiden då Agge bodde på Öland, och när vi sitter i båten och pratar ser jag en tjej som går på kajen och 
tänker -jäklar vad lik Lisa hon är.
Plötsligt står samma tjej vid båten och det är Lisa, som med familj och kompisar är på Öland jätteklul.





torsdag 27 juni 2024

Dag 6, 30M



 Idag blev det som vi hade planerat igår så vi gav oss iväg ganska tidigt för att ta oss till Öland klockan vid 1 tiden anlände vi till Byxelkrok havet som en spegel och inte en tillstymmelse till vind trots SMHIs prognos om 4 till 8 NO, väl framme så blåser det som fn vid tilläggningen. 


Det blev italiano på ny Bistro i hamnens norra del, Fantastiskt bra mat och service.

onsdag 26 juni 2024

Dag 5, 0M

 Idag blev det liggedag i Västervik, vi fick lite ärenden uträttade, tvättat lite kläder mm och handlat lite medikament till Agge som dragit på sig en Ögoninfektion / Vagel ( kollat i nyckelhålet) det blev promenad mellan 3 apotek innan vi fick rätt saker sedan blev båten städad och fin.

Vädret? Jo varmt som f…n på land och ingen vind men ska bli bättre imorgon.


Imorgon är planen att segla till Öland och då eventuellt Byxelkrok

tisdag 25 juni 2024

Dag 4, 43M

 Dagen började med jättefin segling typ en lång sträckbog söderut med egentligen inget mål utan bara så länge vi hade , Vid Väderskären mojnade vinden lite och vred sakta mot syd så där fick vi börja kryssa men efter några slag så ruttnade vi och tog ner seglen startade motorn och gick till Västervik. Det vart en lång dag idag. 

När vi kom fram så ringde vi pappa och frågade hur de mådde och om de hade lust att komma och äta med oss i staden men han sa att han kunde komma själv då hon inte mådde bra så vi har haft en härlig pratstund och druckit lite kaffe på fiket i Västervik det var jättekul då vi inte setts på nästan två år.

Pappa har bytt bil åxå sedan dess till denna skönhet



Dag 3, 32M

 Idag startade vi vår resa från Broken med målet att gå så långt söderut vi orkar, det slutade med att vi landade på Harstena i Flisfladen

Här träffade vi vänner till Jenny och Janne  och Petter Bergum, vi tog en långpromenad runt ön och stannade på bageriet och drack en kopp kaffe och åt en liten kaka.



Sommarresan dag 2, 33M


Fin segling från Utö via Öja till Broken, vi anlände i strålande solsken och fick en helt underbar kväll med grillat, kvällssol och gitarr och sång i glada vänners lag och lite whiskyprovning från Mackmyra.




Midsommar 2024 och Dag1, 25M

Midsommar på Granholmen med vännerna i Queen och Relax

Vi seglade från Ekholmen på morgonen och mötte upp Robban och Martina, Leffe och _Christina plå

Granholmen. Där Vankades det lunchkorv och trevligt samkväm med både musikquiz och sång och

Gitarrspel in på småtimmarna. På morgonen vid 08,00 var vi tvungna att flytta runt ön på grund av

Vinden som tvärvände. Vi fick plats , lite blåsigt men okej. Solen sken fint. Vi gjorde oss fina och åt en silllunch tillsammans i Queens stora sittbrunn. Ingen match för 6 pers. Efter lunchen tog vi det lite lugnt och njöt av tillvaron och solen. Vi åt sedan gemensam grillmiddag på dito båt och fortsatte till 23,00 isch.

På morgonen den 21 åkte Idehlfix vidare mot nya äventyr. Vi seglade över Nämndöfjärden mot Utö.

Halvägs började det blåsa och regnet hängde i luften. Vi tog in focken och åt lite lunch. När vi kom i lä bakom en ö tog vi storen och gick för maskin till Utö hamn. Vi hade tur att få en fin plats. Imorgon väntar en ny hamn. Vi vet inte riktigt var ännu. :-)

Kram

Uffe och Agge

På Idehlfix.