torsdag 2 augusti 2012

Åter i Stockholms skärgård

Efter att vi tröttnat på det myckna regnandet så tog vi ett hastigt beslut att att lämna Borgholm och  avbryta vår resa söderut, meteorologen på radio Kalmar sa att det skulle bli sämre väder i östra Småland under hela veckan.
Klockan 5 på eftermiddagen efter att vi hört om omslag till nordlig vind på VHF vädret lossade vi tamparna och satte fart norrut. 59,7 distans till Västervik där vi stannade en dag för att sedan segla till Långviken nära Valdemarsvik.
Därifrån seglade vi till Harstena där vi möttes av soligt och varmare väder (äntligen lite sommar igen)
Från Harstena tog vi i ca 8-12 m/s ett stort skutt med kul segling som över Bråviken gick tokfort ibland upp till 11,1 knop, snittfarten blev ganska hög 7,1 och detta med revad stor och fock, vi landade till slut på Broken.
Från Broken seglade vi sedan till Trosa för att handla lite mat och sedan bar det av till Stockholms södra skärgård där vi startade med vår favoritplats nämligen den där man efter en lång promenad får inmundiga dom välförtjänta Ölen från Nynäs ångbryggeri på puben på Landsort.Seglade vidare till OS jubileet i Nynäs och sedan vidare till Möja, Stora nassa, Sandhamn, Biskopsö, Utö Landsort igen Slandö kalv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar